• Slider 26
  • Slider 29
  • Slider 32

Działania stowarzyszenia 2019

Styczeń - Spotkanie Plecionkarzy z dr Anna Feliks, autorką książki "Meble plecione 1864-1939" (Łowicz);

Czerwiec - Organizacja Ogólnopolskiej Wystawy Plecionkarstwa "Tradycyjne Sploty 2019" podczas Targów Wierzby i Wikliny Salix 2019 (Wierzbinek) połączonej z warsztatami plecionkarskimi;

Sierpień - Organizacja Ogólnopolskiej Wystawy Plecionkarstwa "Tradycyjne Sploty 2019" podczas Festiwalu Wikliny (Suchy Dąb) połączonej z warsztatami plecionkarskimi;

Sierpień - Wystawa prac plecionkarzy "Akademie splecione wikliną" w Miejskiej i Powiatowej Bibliotece Publicznej (Nowy Tomyśl), wystawa połączona z wydarzeniem "Europejskie Dni Dziedzictwa 2019 Polski Splot";

Wrzesień - organizacja wystawy prac plecionkarzy podczas "XIV Międzynarodowej Wystawy Rękodzielnictwa" podczas XXXII Barzkowickich Targów Rolnych Agropomerania 2019

Wrzesień- organizacja warsztatów plecionkarskich w ramach "Europejskich Dni Dziedzictwa 2019 Polski Splot" w Górsku, Rawiczu oraz Otwocku Wielkim;

Wrzesień/Październik - realizacja inicjatywy "Plecionkarstwo - najstarsza twórczość ludowa w nowoczesnym zastosowaniu", w ramach projektu "Golina aktywniej w kulturze działać zaczyna" (Gmina Golina) dofinansowanego ze środków Narodowego Centrum Kultury w ramach programu Dom Kultury+ Inicjatywy Lokalne 2019;